FET și-a deschis ușile pentru tinerii pasionați de electronică și telecomunicații

Absolvenții liceelor și colegiilor/centrelor de excelență pasionați de electronică și telecomunicații au avut posibilitatea de a participa, ieri, la Ziua Ușilor Deschise la FET – Facultatea Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Tehnice a Moldovei.

Tinerii conectați online la eveniment au fost salutați cordial de către Radu MELNIC, secretarul responsabil al Comisiei de Admitere a UTM, Natalia ȘESTENCO, vicedirector CEGHID; conf. univ., dr. Pavel NISTIRIUC, decanul FET; lect. univ. Andrei CHIHAI, prodecan; conf. univ., dr. Lilia SAVA, șef Departament Telecomunicații și Sisteme Electronice; conf. univ., dr. Nicolae BEJAN, șef program „Tehnologii și sisteme de telecomunicații”; conf. univ., dr. Ion AVRAM, șef program „Comunicații radio și televiziune”; conf. univ., dr. Lucia GUJUMAN, șef program „Inginerie și management în telecomunicații”; conf. univ., dr. Tatiana ȘESTACOVA, șef program „Electronică aplicată și Securitatea Sistemelor Electronice și de Telecomunicații”; lect. univ. Arina ALEXEI, șef program „Rețele și software de telecomunicații”; lect. univ. Serghei TINCOVAN, dar și doi absolvenți ai Facultății, angajați în companii cu renume: Tamara MARDARI, absolventă a programul de studii „Inginerie și management în telecomunicații”, actualmente Specialist Recruter, compania Best4U International, și Adrian ANTON, absolvent al programului de studii „Inginerie și management în telecomunicații”, actualmente Inginer Suport Ericson.

– Ne dorim să asigurăm discipolilor noștri o pregătire în pas cu tehnologiile moderne în domeniu, și an de an investim în studii de calitate, transformând viața de student într-o experiență unică, i-a încredințat pe tineri decanul Pavel NISTIRIUC.

Tinerii s-au arătat interesați de oferta de studii propusă de FET, în special de posibilitatea de a studia Tehnologii și sisteme de telecomunicații; Rețele și software de telecomunicații; Electronica aplicată și securitatea sistemelor electronice și de telecomunicații; Inginerie și management în telecomunicații; Comunicații radio și televiziune, dar și de faptul că, după absolvirea Facultății, ar putea să-și continue studiile la ciclul 2 de studii universitare – Master, având multiple oportunități de angajare în cadrul companiilor din domeniu: administrare rețea, proiectare comunicații, administrarea sistemelor de securitate, programarea WEB și baze de date; dezvoltarea aplicațiilor multimedia; management și antreprenoriat; analist statistic și financiar etc.

Precum s-a văzut, studiile la Facultatea Electronică și Telecomunicații oferă perspective mari în cele mai dinamice și tehnologizate domenii ale Viitorului.

[av_gallery ids=’87137,87138,87139,87140,87141,87142,87143,87144,87145,87146′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’10’ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-x1sddr’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI