Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mircea BERNIC – IN MEMORIAM

Cu nemăsurată tristețe am aflat cumplita veste a plecării dintre noi a profesorului universitar, doctorului habilitat în științe tehnice, inventatorului şi cercetătorului ştiinţific, prorectorului pentru cercetare și doctorat al Universității Tehnice a Moldovei, Mircea BERNIC.

A activat la UTM din 1991, inițial în calitate de asistent universitar la catedra Mașini şi Aparate în Industria Alimentară, apoi la catedra Utilaje Tehnologice în Industria Alimentară. În 1994 devine lector superior, iar în 2000 – conferențiar universitar la catedra Utilaj Tehnologic Industrial. În 2005 preia conducerea Departamentului Procese, Maşini şi Aparate Industriale, iar în 2015, în aceeași funcție, obține titlul de profesor universitar. Din 2017, în calitate de prorector, a ținut pulsul pe una din cele mai importante verigi universitare – activitatea de cercetare şi doctorat.

Blând și modest din fire, a mers la spital cu încredere și speranță, dar boala l-a răpus și pe el… Adio, Om minunat! În numele colegilor și tuturor celor care v-au iubit, transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor. Drum lin spre eternitate. Vă mulţumim pentru tot. Dumnezeu să vă aibă în pază.

bernic

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI