Filiera francofonă „Technologies Alimentaires” din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor a invitat studenții și profesorii din cadrul Departamentului Alimentație și Nutriție la un dialog online cu mai mulți reprezentanți ai companiei internaționale Lactalis Group – unul din partenerii proiectului de specializare a studenților „Renforcement d’une formation professionnalisante de niveau licence à la Formation universitaire Francophone Technologies Alimentaires”.

La fel ca și întreaga activitate a Filierei, dialogul a fost susținut plenar de către Agenția Universitară Francofonă (AUF), având un generic sugestiv: „Passion francophone- PARTAGER DE L’EXPERIENCE PROFESSIONNELE”. În prezența reprezentanților AUF – Claudia VIȘAN și Daniela PETROV, dar și a conf. univ., dr.  Vladislav REȘITCA, decanul FTA,  și conf. univ., dr.  Aurica CHIRSANOVA, șef Departament Alimentație și Nutriție, studenții au fost fascinați de ocazia inedită de a discuta tet-a-tet cu absolvenții Filierei, care astăzi activează în diferite întreprinderi ale rețelei mondiale LACTALIS: Andrei IOVU – director calitate, fabrica de brânzeturi din Soroca, Republica Moldova; Olga BELOVA – director calitate, Tbilisi, Georgia, Oxana PRUTEANU – director calitate, Efremov, Rusia.

Astăzi, Lactalis Group se situează pe primul loc în lume la producția cașcavalurilor, deține întâietatea printre companiile de prelucrare a producției agricole, producția sa este prezentă în 76 de țări, având 60 de mii de angajați în toată lumea. Indiferent de regiunea și țara în care activează, LACTALIS  își atrage succesul printr-o strategie de proximitate, exigentă în ceea ce privește calitatea sanitară și organoleptică a produselor, respectul față de mediul și oamenii cu care lucrează. O perspectivă de vis și pentru actualii studenți ai Filierei francofone „Technologies Alimentaires” din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor.

(Visited 287 times, 1 visits today)