Cea de-a XVIII-a ediție a  Salonului Internațional al Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii PRO INVENT, desfășurată în perioada 18-20 noiembrie, de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, România, are un ecou cu bătaie lungă la UTM.

Desfășurat în formula unui Salon Virtual, din cauza situației epidemiologice provocate de pandemia de COVID-19, cele 25 de medalii de aur de care s-au învrednicit toate cele 25 de lucrări prezentate la Salon de către echipele de cercetători și inventatori ai Universității Tehnice a Moldovei, au ajuns la câștigători peste puțin timp după încheierea evenimentului.

Succesul formidabil înregistrat de Universitatea Tehnică a Moldovei la ProInvent-2020 a fost întregit și de Premiul special „Augustin Maior”, acordat UTM per ansamblu, premiu care însă, pe motivul aceleiași pandemii, a ajuns acasă abia acum, făcându-ne să trăim din nou bucuria succesului obținut cu ceva timp în urmă la Cluj-Napoca.

Mulțumim mult neobosiților cercetători și inventatori din cadrul UTM, dar și organizatorilor ProInvent-2020, în persoana președintelui Salonului – prof., dr. ing. Vasile ȚOPA, rector al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, și președintelui Juriului – prof., dr. ing. Radu MUNTEANU, pentru dedicație și înaltele aprecieri. Mulțumiri din inimă și universității-gazdă – UTCN, care este printre primele instituții de învățământ superior din Europa care organizează un salon de inventică.

(Visited 100 times, 1 visits today)