Începând cu anul II, studenții programului de studii „Arhitectura” din cadrul Facultății Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice a Moldovei își execută proiectele de atelier pe tema „Locuință conceptuală” cu ajutorul unor instrumente avansate de modelare 3D –Allplan și Lumion (pentru vizualizare arhitecturală).

Chiar dacă aceste software-uri de ultimă generație îi ajută pe studenți să creeze și să construiască mereu mai bine, de la cele mai simple până la cele mai îndrăznețe proiecte, oferindu-le libertate deplină în procesul  de creație, executarea proiectelor a constituit o adevărată provocare pentru ei, acestea fiind coordonate concomitent pe două dimensiuni disciplinare: proiectare de arhitectură – de către lect. univ. Diana ANDRONOVICI, și proiectare asistată de calculator – de către lect. univ. Radu ANDRONIC.

Studenții-arhitecți se declară mulțumiți de faptul că pe lângă soluția spațial-volumetrică și propunerea de sistematizare funcțională, au avut și libertatea de a alege situl și amplasamentul proiectului, ceea ce a generat concepte variate, cu un parcurs interesant.

Mai mult, posibilitatea de a crea și vizualiza ușor proiectele în Allplan și Lumion  a contribuit la o mai bună definire și înțelegere a ideilor și a simplificat ajustările necesare cu echipa de îndrumători, realizate în acest an online.

Felicitări studenților și profesorilor-îndrumători pentru crearea unor proiecte excelente, demne de toată admirația!

(Visited 519 times, 1 visits today)