Orice profesor este mândru de succesele discipolilor săi. La Universitatea Tehnică a Moldovei avem foarte multe asemenea experiențe. Una dintre acestea scoate în evidență studenții grupelor ARH-191, ARH-192, Facultatea Urbanism și Arhitectură, specialitatea „Arhitectura”, și pe profesoara lor, lect. univ. Mariana HADJI-BANDALAC, care le predă disciplinele „Desen” și „Pictură”.

La finele anului 2020, încurajați și apreciați de către profesoara lor, studenții-arhitecți au invitat iubitorii de frumos să savureze o galerie de lucrări practice, impresionând prin diversitatea abordărilor plastice, libertatea liniei, a jocului de forme și proporții, o stilizare expresivă, dar și o viziune distinctă în creațiile lor.

Comentariul profesoarei Mariana HADJI-BANDALAC nu a întârziat:

– În procesul de creație, studenții s-au axat pe simplitate, armonie și conexiunea dintre diverse forme, au încercat să-și exteriorizeze personalitatea și viziunile cu ajutorul culorii, liniei și tonului. La această etapă, putem observa cum prinde contur formarea stilului individual al viitorilor arhitecți, care fac acum primii pași în modelarea lor profesională. Sunt foarte mândră de acești tineri talentați și mă bucur că sunt discipolii mei.

Pe drept cuvânt, cea mai directă și durabilă cale spre inima discipolilor poate fi realizată prin pasiune, atitudine, apreciere. Întâlnind profesorul care îl schimbă, susținându-l și prețuindu-l, studentul va purta în inimă sentimentul împlinirii pe tot parcursul vieții.

(Visited 428 times, 1 visits today)