Studenții anului I, programul de studii „Arhitectura”, Facultatea Urbanism și Arhitectură au trecut cu brio testul specialității.

În pofida provocărilor perioadei pe care o traversăm, „bobocii” de la Arhitectură au acceptat cu bucurie să se manifeste în cadrul concursului pentru cea mai creativă operă dedicată sărbătorilor de iarnă – „Surpriza de Crăciun”. Optimismul și buna dispoziție din ajunul sărbătorilor i-au inspirat să ofere versiuni dintre cele mai creative pentru figurile emblematice ale iernii. Într-un globuleț transparent, pe un pat de nea artificială, ca într-o magie, și-a făcut loc logo-ul în format tridimensional al arhitecților din cadrul FUA, redat prin majuscula „A”. Brăduții au căpătat contururi asemănătoare stelelor în compoziții volumetrice. Fulgii au prins viață pe un fundal purpuriu, în cadrul unor compoziții efectuate din cuie și ață, în tehnica String-Art. Iar casele și-au atribuit din plin puritatea nămeților, scăldându-se într-un alb imaculat. Lucrările studenților Liviu ARHIRII – ARH-201, Olga NEMȚANU – ARH-202, Mihai PARA – ARH-203 și Valeria CÎVÎRJIC – ARH-204 au atras cele mai înalte aprecieri, ei fiind desemnați câștigători ai concursului.

Profesorii implicați în procesul de predare la anul I – Silvia APOSTOL, Veronica ARAPU, Svetlana OLEINIK se declară mândri de rezultatele discipolilor lor. Viitorii arhitecți au încheiat cu succes semestrul I, depășind inconvenientele online-ului, emoțiile primilor pași în specialitate, iar unii dintre ei făcând față cu stoicism și Covidului. Au lucrat atât la facultate, cât și acasă sau de pe patul de spital, acest efort enorm încununându-se cu bucuria încheierii cu succes a semestrului. O dovadă elocventă sunt și lucrările practice demonstrate de grupa ARH-204, care a dat startul susținerii online a acestora.

(Visited 518 times, 1 visits today)