- UTM - https://utm.md -

O nouă promoție de masteri în Drept la UTM

Pe 22 și 23 decembrie 2020, la Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru [1], UTM, absolvenții programului de master „Drept imobiliar și cadastral”, unicul program de master științific de acest gen din R. Moldova, și-au susținut tezele de master.

Comisia în componența: Dumitru MALAI, locotenent colonel, șef-adjunct Direcția audit intern, Aparatul Central al Serviciului Vamal al RM, Svetlana ALBU, prof. univ., dr. hab., Ina Bostan, conf. univ., dr., Viorica URSU, conf. univ., dr., Alla CLIMOVA, conf. univ., dr., a apreciat buna cunoaștere a temelor cercetate, precum și abilitățile de prezentare în format online.

Fiecare teză susținută în fața comisiei a inclus o cercetare multiaspectuală cu analiza proprie, concluzii și recomandări.

Din cele 19 lucrări prezentate, Comisia a evidențiat câteva, susținute pe notă 10:

  1. „Constatarea insolvabilității persoanelor juridice cu scop lucrativ” – autor: Liliana BAIDAN, conducător științific: Ina BOSTAN;
  2. „Subiectele activității vamale în RM – reglementări juridice și studiu doctrinar” –autor: Ala ENACHE, conducător științific Ala: Viorica URSU;
  3. „Impedimente în executarea obligațiilor” – autor: Dorina POTANGA, conducător științific: Denis BABALĂU;
  4. „Îmbogățirea nejustificată” – autor: Radu SECRIERU, conducător științific: Ina BOSTAN;
  5. „Contractul de concesiune în viziunea noilor reglementări” – autor: Rodica VICOL, conducător științific: Alla CLIMOVA;
  6. „Răspunderea civilă delictuală și funcțiile acesteia” – autor: Galina TIPA, conducător științific: Ina BOSTAN.

„Este o plăcere și o satisfacție profesională deosebită să ghidezi de la A la Z asemenea studenți. Chiar dacă ați fost limitați în această perioadă pandemică, cu dificultăți de lucru fizic în biblioteci, ați dat dovadă de maturitate și responsabilitate deplină. Fiecare din conducătorii științifici sunt mândri de prestația și reușită voastră”, au menționat cu mândrie profesorii prezenți la examen.

Felicitări, dragi absolvenți ai programului de master „Drept imobiliar și cadastral” și mult succes în cariera profesională!

(Visited 125 times, 2 visits today)