Pledăm pentru un prezent și un viitor integru!

Ziua Internațională Anticorupție, marcată anual pe 9 decembrie, reprezintă un prilej semnificativ pentru a readuce în atenție faptul că o societate integră presupune asumarea principiilor etice, a responsabilității și a transparenței propriilor acțiuni.

Apelul de a acționa cu integritate este mereu valabil pentru UTM. De ani buni, în contextul sensibilizării comunității universitare privind problema corupției și încurajarea membrilor acesteia în demascarea acestui flagel, la UTM funcționează Linia Anticorupție UTM, 7979-2929, și adresa anticoruptie@adm.utm.md, la care orice persoană poate expedia sugestii, opinii, informații care să contribuie la menținerea și îmbunătățirea atmosferei în Universitate.

Anual, în cadrul Săptămânii anticorupție, la UTM se desfășoară campania instituțională „Educaţie şi instruire prin integritate”, ateliere de educație civică și prelegeri publice în scop de informare, educație anticorupție, etică și integritate instituțională derulând în serie la toate facultățile.

De curând, schimbul de experiență și cunoștințe în domeniu a fost consolidat prin încheierea unui parteneriat între UTM și Centrul Național Anticorupție. Instituțiile au convenit să pună la dispoziția angajaților, prin schimb reciproc, materiale informative, să desfășoare evenimente comune și să implementeze programe de perfecționare a cadrelor. În context, CNA va oferi locuri de desfășurare a stagiilor de practică pentru studenții cu rezultate bune la studii și comportament ireproșabil, iar UTM va răspunde necesităților de pregătire a cadrelor și formare continuă, specializare și recalificare a personalului CNA.

Cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție, mai multe instituții publice vor demara Săptămâna anticorupție, desfășurată sub egida CNA și PNUD. Sub genericul „Uniți împotriva corupției”, evenimentele vor debuta cu lansarea Calendarului Integrității și vor marca efortul comun de a preveni și combate flagelul corupției în Republica Moldova.

(Visited 149 times, 1 visits today)