Chiar dacă ediția din anul curent a remarcabilului eveniment științific „Noaptea Cercetătorilor Europeni” a fost umbrită de pandemie, organizatorii au depus eforturi susținute ca online-ul și demonstrațiile la distanță să ajungă la inimile celor interesați.

În acest scop, în cadrul Proiectului MODERNight-2020, Universitatea Tehnică a Moldovei a construit un cort gigantic în Parcul-muzeu al tehnicii în aer liber, care a fost inaugurat cu ocazia acestui eveniment – un lăcaș demn de a găzdui Universul Științei, iar ulterior să servească ca spațiu modern pentru diverse evenimente cu tentă creativ-inginerească.

Deși evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni” s-a încheiat oficial, spațiile invadate de fiorul creației și efortul cercetării științifice mai rămân deschise. Publicul interesat este așteptat aici să afle cum e să fii cercetător, să admire invențiile și creațiile zămislite în laboratoarele de cercetare, trăind astfel în continuare clipe de neuitat pe care le oferă fascinanta lume a științei.

(Visited 277 times, 1 visits today)