- UTM - https://utm.md -

25 medalii de aur și Premiul „Augustin Maior” pentru UTM la ProInvent-2020

Universitatea Tehnică a Moldovei a fost distinsă cu Premiul „Augustin Maior”,  iar 25 de lucrări ale inventatorilor UTM au fost medaliate cu aur în cadrul Salonului Internațional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii „ProInvent-2020”, organizat online, în perioada 18-20 noiembrie, de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, România.

În anul curent, atât deschiderea oficială, cât și desfășurarea în continuare a celei de-a XVIII-a ediții a Salonului Internațional al Cercetării Științifice, Inovării  și Inventicii – PRO INVENT, au avut loc în formula unui  Salon Virtual. Potrivit organizatorilor, Salonul a fost gândit astfel, încât participanții să-l poată folosi facil, ca un spațiu interactiv, unde vor putea descoperi, prin intermediul Legendei Salonului, toate entitățile și lucrările înscrise la această ediție.

Precum s-a văzut, echipele de cercetători și inventatori ai Universității Tehnice a Moldovei, unele în colaborare cu reprezentanți din România sau Franța, au fost printre cele mai prolifice, iar invențiile prezentate au avut o rezonanță puternică, dovadă fiind „ploaia de lauri” de care s-au învrednicit: 25 de lucrări prezentate vs. 25 de medalii de aur! Un model formidabil cum trebuie să servești cercetarea! Felicitări!

Publicăm cu mândrie numele performerilor celor 25 de echipe și inovațiile lor:

Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT a debutat în primăvara anului 2002 la Complexul Expo Transilvania din Cluj-Napoca, în cadrul Târgului Internaţional „Foresta”. În anul 2008, Salonul PRO INVENT a fost înregistrat ca marcă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), având certificatul cu numărul 100.000, titular fiind Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. La ediția din anul curent, PRO INVENT a reunit peste 50 de entități participante din rândul universităților, institutelor, centrelor de cercetare, clusterelor, firmelor, precum și persoanelor fizice, care au înscris pentru jurizare peste 400 de invenții.

(Visited 712 times, 1 visits today)