Colectivul Universității Tehnice a Moldovei și inclusiv al Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, Departamentul Inginerie Mecanică este profund îndurerat de trecerea în neființă a celui care a fost Eduard Gălușca – un om cu suflet mare, un lector iubit de colegi și discipoli, care pe 26 noiembrie 2020 a decedat subit, la vârsta de 49 de ani.

S-a născut la 24 mai 1971. A absolvit Universitatea Tehnică a Moldovei în anul 1996, specialitatea „Mașini și aparate în industria alimentară”, după care și-a continuat studiile în doctorantură, susținând preventiv teza de doctor în științe la Departamentul Inginerie Mecanică. Pe parcursul activității de muncă la UTM de 24 de ani a lucrat  în calitate de  inginer, lector asistent, în ultima perioadă fiind lector universitar în cadrul  Departamentului Inginerie Mecanică, FIMIT. A ținut cursurile „Utilaj tehnologic în industria alimentară”, „Montarea, exploatarea și diagnosticarea utilajului tehnologic din  industria alimentară”, „Linii tehnologice automatizate din IA”. Conducător al tezelor de licență. Autor a cca 40 de lucrări științifice.

Regretăm nespus această pierdere. Sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor și prietenilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

(Visited 583 times, 1 visits today)