Rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel  BOSTAN, a menționat în cadrul conferinței de presă, organizate ieri, 25 noiembrie, cu genericul „Noaptea Cercetătorilor Europeni – descoperim împreună Universul științei și inovației” că în cadrul Proiectului MODERNight-2020 a fost posibilă dotarea unui studio modern localizat în corpul de studii nr. 1 al UTM. 

Din cadrul acestui studio, mâine, 27 noiembrie 2020, cu începere de la ora 16:00, va fi dat startul celui mai grandios eveniment științific al anului  – „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Este un moment definitoriu pentru Republica Moldova, în sensul în care se intenționează a motiva cât mai mulți tineri să urmeze calea cercetării și a tehnologiilor.

Până la finele evenimentului, de aici vor fi transmise toate conexiunile online, video înregistrările, deplasările în laboratoare, concursurile și câștigătorii acestora, iar publicul va putea urmări pas cu pas derularea integrală a celui mai mare eveniment științific al anului, Noaptea Cercetătorilor Europeni. De aici, din inima evenimentului, vom fi invitați să trăim împreună emoția și viitorul cercetării. 

În anul curent, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Științe a Moldovei și Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale și-au unit forțele pentru a da startul celei de-a VII-a ediții a ambițiosului proiect MODERNight-2020, finanțat de programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare ORIZONT2020, acord de grant nr. 955289. 

Vă așteptăm să descoperim împreună Universul științei și inovației la „Noaptea Cercetătorilor Europeni”!

(Visited 87 times, 1 visits today)