- UTM - https://utm.md -

Webinare Cambridge Data Week 2020

Serviciul Resurse electronice al Bibliotecii tehnico-științifice a UTM invită cercetătorii la seria de webinare Cambridge Data Week 2020 [1], care se desfășoară în perioada 23-27 noiembrie 2020

În sesiunile interactive de întrebări și răspunsuri vor participa cercetători, finanțatori, editori, care vor explora diferite abordări ale gestionării datelor de cercetare. 

Agenda webinarelor poate fi consultată pe https://www.fairsfair.eu/events/cambridge-data-week-2020 [2] 

FAIR (Findable Accessible Interoperable Reusable) reprezintă un set de principii directoare pentru a face datele detectabile, accesibile, reutilizabile. Principiile FAIR subliniază capacitatea sistemelor de calcul de a găsi, accesa, interopera și reutiliza date. 

Scopul FAIR este de a optimiza reutilizarea datelor. În acest scop, metadatele și datele trebuie să fie bine descrise, astfel încât să poată fi reproduse și/sau combinate în diferite setări. 

Despre principiul de reutilizare a datelor se va discuta la webinarul din 24 noiembrie – Who is reusing data? Successes and future trends / Cine reutilizează datele? Succesele și tendințele de viitor 

Data, ora: 24 noiembrie, ora 16.30 (ora locală).

Durata: 60 minute. 

Limba: engleză 

Platforma de difuzare: Zoom

Prezentatori

Tiberius IGNAT – director al companiei Scientific Knowledge Services. Dr. Tiberius IGNAT a fondat în 2015 o serie de evenimente Focus on Open Science, pentru a sprijini implementarea Științei Deschise. 

Louise CORTI – autoarea cărții Managing and Sharing Research Data: a Guide to Good Practice.

Înregistrare la webinar AICI [3] 

(Visited 56 times, 1 visits today)