Dinu ȚURCANU: securitatea cibernetică – în prim-plan la „Moldova Cyber Week 2020”

Problemele cibernetice în timpul pandemiei, măsurile de protecție pentru informațiile sensibile și schimbul de experiență sunt doar câteva din subiectele care vor fi abordate în cadrul conferinței anuale dedicate securității cibernetice „Moldova Cyber Week 2020”, care se va desfășura în perioada 25-27 noiembrie.

Mai multe detalii în acest sens oferă dl Dinu ȚURCANU, prorector UTM pentru informatizare, relaţia cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare, la Tezaur Media TV: 

– Evenimentul a ajuns la a VIII-a ediție, care însă, dat fiind actuala situație pandemică, va fi una specială, desfășurându-se în premieră în format online. Se va discuta despre dezvoltarea unei infrastructuri puternice de securitate cibernetică în noile condiții de normalitate.

Conferința este organizată de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și Universitatea Tehnică a Moldovei, cu suportul Uniunii Internaționale pentru Comunicații și Consiliul Europei, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Potrivit agendei, în prima zi, pe 25 noiembrie, vor evolua oficiali, reprezentanți ai corpului diplomatic, experți de talie internațională, reprezentanți ai companiilor de top în domeniu. Se va face referire la trendurile în domeniul securității cibernetice, despre minimizarea riscurilor, impactului incidentelor cibernetice asupra guvernelor, cetățenilor, companiilor. Vor fi identificate măsurile de prevenire și protecție atât a afacerilor, cât și a cetățenilor – utilizatorilor simpli.

Iar în următoarele două zile, pe 26 și 27 noiembrie, vor fi organizate webinare, sesiuni de întrebări și răspunsuri, exerciții practice care țin de penetrarea sistemelor informatice, prevenirea incidentelor cibernetice asupra unor companii, instituții etc.

Participarea la eveniment este absolut gratuită, având posibilitatea să participe toate persoanele interesate, în baza unei înregistrări prealabile, formularul online fiind disponibil pe https://moldovacyberweek.md/#register

Conferința va fi transmisă ONLINE, prin Live Streaming, pe agora.md, privesc.eu, moldovacyberweek.md și pe pagina Facebook a evenimentului.

Interviul integral poate fi urmărit accesând următorul link: MOLDOVA CYBER WEEK 2020 LA UTM

 
 

 

 

(Visited 155 times, 1 visits today)