În perioada 25-27 noiembrie, la Chișinău va fi organizată conferința anuală dedicată securității cibernetice „Moldova Cyber Week 2020”, cu genericul „Dezvoltarea unei infrastructuri puternice de securitate cibernetică în noile condiții de normalitate”. În premieră, conferința va fi desfășurată ONLINE.

Combaterea amenințărilor cibernetice pe timp de pandemie, măsurile de protecție pentru informațiile sensibile, provocările legate de securitatea cibernetică și schimbul de bune practici sunt doar câteva dintre temele ce vor fi abordate de speakerii de talie internațională care vor fi prezenți la „Moldova Cyber Week 2020”.

„Moldova Cyber Week 2020” se desfășoară sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, fiind organizat de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) cu sprijinul Uniunii Internaționale pentru Comunicații și Consiliul Europei.

Printre invitații notorii ai  „Moldova Cyber Week 2020” se numără experți din Australia, Israel, SUA, Elveția, Finlanda, Ucraina, România,Belgia precum:

Martin LEE, Directorul tehnic pentru securitate al organizației pentru inteligența împotriva atacurilor cibernetice și cercetare a Cisco, care va vorbi despre amenințările și incidentele cibernetice ale anului 2020.

Mika LAUHDE, Vicepreședinte Securitate Cibernetică și Confidențialitate al Huawei  va prezenta soluții de Inteligență Artificială, care pot contribui la reducerea cu peste 40% a incidentelor de securitate.

Ramsés GALLEGO, Directorul internațional al ramurii Securitate și Risc al Micro Focus cu o experiență  de peste 22 ani în guvernanță și managementului riscurilor cibernetice, va discuta despre adoptarea contramăsurilor de prevenire a amenințărilor cibernetice și crearea unui ecosistem cibernetic durabil.

Patrick MANA, Manager EATM-CERT la Organizaţia Europeană pentru Siguranța Navigaţiei Aeriene (EUROCONTROL) cu  o experiență vastă în Managementul Traficului Aerian (ATM), va discuta despre amenințările, atacurile și incidentele cibernetice asupra sistemelor informatice critice de aviație civilă, în contextul tehnologiilor actuale și emergente.

Keyaan J WILLIAMS, fondatorul și directorul CLASS (Leadership și Soluții Strategice în Cibernetică) cu o experiență în securitate informațională, serviciu militar, învățământ superior și administrare va discuta despre investiții care necesită timp, atenție și măsuri de securitate ale viitorului.

Lavy SHTOKHAMER, directorul Direcției Naționale pentru Securitatea Cibernetică din Israel, expert și manager în securitate cibernetică, cu o înțelegere profundă a ecosistemului de război cibernetic la nivel corporativ și național, va împărtăși experiența sa în stabilirea strategiilor oportune de răspuns la incidente cibernetice.

Informații detaliate despre programul Moldova Cyber Week 2020 sunt disponibile pe pagina evenimentului www.moldovacyberweek.md

Participarea la eveniment este gratuită, în baza unei înregistrări prealabile.

Formularul online este disponibil până la 23 noiembrie 2020 pe https://moldovacyberweek.md/#register Conferința va fi transmisă ONLINE, prin Live Streaming pe agora.md, privesc.eu, www.moldovacyberweek.md și pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

(Visited 104 times, 1 visits today)