- UTM - https://utm.md -

ZIPhouse: un Fashion Hackathon pe motive nipone

Pe 5 și 6 noiembrie la Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii pentru tineri designeri, profesioniști și antreprenori din domeniul fashion – ZIPHOUSE a avut loc cea de-a III-a ediție de FASHION HACKATHON, care a înregistrat un număr record de aplicări, având doar 24 de locuri disponibile.

Cele 6 echipe admise în competiție au concurat în creativitate și ingeniozitate pentru a crea un outfit complet inspirat din creațiile designerului japonez – Yohji YAMAMOTO. Task-ul a constat în a realiza un outfit masculin conceptual în doar 24 de ore de lucru, divizate în 2 zile consecutive, dar și de a recicla articole vestimentare și de a prezenta produsul final în fața juriului, alături de moodboard și schiță.

Cele 24 de ore au însemnat pentru participanți și organizatori networking, multă muncă, distracție și interacțiune.

Participanții au beneficiat și de sesiuni de mentorat individual alături de designerul și trainerul Eugen REABENCHI, care i-a ghidat și îndrumat astfel încât produsul final să corespundă cerințelor impuse și să fie unul de-a dreptul spectaculos.

Evenimentul a culminat cu prezentarea echipelor și o defilare spectaculoasă a proiectelor finale realizată în parteneriat cu Avilion Models.

Concursul a fost jurizat de către experți în domeniul styling-ului și a fashion-ului printre care se numără Yulia EFROS, Nathaniel KOWALSKY și Emilian CREȚU.
Concurența a fost una aprigă, iar în baza unui clasament final realizat de notele oferite de juriu, ce-a de-a III-a ediție de Fashion Hackathon a fost câștigată de echipa Light Blue, formată din 2 studente din anul I și 2 din anul II, UTM.

Competiția a abundat, ca niciodată, de feedback și emoții pozitive, motivând organizatorii să înceapă imediat pregătirile pentru următoarea ediție.

(Visited 294 times, 1 visits today)