Designera Corina ȚOPA, absolventă a specialității „Design vestimentar industrial” din cadrul Facultății Textile și Poligrafie, actualmente masterandă în „Design și dezvoltare de produs”, Universitatea Tehnică a Moldovei, ne-a reprezentat cu succes la CITY FASHION WEEK-2020 singurul eveniment de modă din Transilvania care face parte din circuitul internațional al celebrelor prezentări de modă de la Milano, Paris, Londra, New York.

Fiind un festival care sprijină studenții facultăților de modă și design din România, iar, mai nou, și din Republica Moldova, Corina ȚOPA a avut ocazia să etaleze o colecție la tema zilei, cu cel mai în vogă accesoriu la ora actuală – măștile. Autoarea a oferit și o descriere foarte sugestivă colecției sale NO S&A:

– Am reinterpretat acest concept de măști într-un accesoriu frumos și nu doar necesar, pornind de la premisa că arta și frumosul trebuie să prevaleze atât în colecțiile creatorilor de modă, cât și în viața noastră de zi cu zi. Aduse la rang de bijuterii, aceste lucrări își păstrează rolul primordial de protecție și ne vor aminti peste ani de perioada extrem de dificilă prin care trecem acum, dar și despre faptul cât de important este să ne protejăm, mereu, pe noi și pe cei din jurul nostru. Pe această cale țin să mulțumesc pentru ocazia oferită echipei receptive și profesionale a evenimentului, care a reușit să facă un show de excepție pe timpul pandemiei, în special organizatorului festivalului, Ștefan FARRELL, care m-a încurajat să particip, precum și tuturor designerilor consacrați, în compania cărora m-am simțit excelent. De asemenea, le mulțumesc colegilor cu mâini de aur care s-au dedicat pentru a duce visul meu la final: Maria CRYGUN – designer secundar al accesoriilor, creatorului ținutei pe care am purtat-o la eveniment – Mihai JANU și tehnologului Irina LIUBENCO.

Dat fiind că criza sanitară a impus restricții de maximă siguranță, ediția curentă a Fashion Week s-a desfășurat fără public, transformându-se într-o producție digitală modernă. Podiumul pe care au defilat modelele a fost amenajat într-un studio de film, iar prezentările de modă – înregistrate și difuzate ulterior pe tv și pe rețelele de socializare. Organizatorul festivalului, Ștefan FARRELL, și cunoscuții designeri Cătălin BOTEZATU, Romanița IOVAN, George HOJBOTĂ, Florin DOBRE le-au oferit designerilor debutanți posibilitatea de a-i cunoaște pe marii creatori de modă ai României, pe reprezentanții unor branduri internaționale de prestigiu, specialiști în hair-styling și make-up, dar și zeci de modele de top, cu care au schimbat opinii și date de contact pentru ulterioare colaborări.

 

(Visited 333 times, 1 visits today)