Pregătim ingineri la solicitarea UTA Găgăuzia

În baza Memorandumului semnat de conducerea UTM și autoritățile UTA Găgăuzia, în iunie 2018, privind pregătirea cadrelor de ingineri la specialitățile de care au nevoie agenții economici, companiile și autoritățile publice găgăuze, și în anul curent, la fine de octombrie, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, și Olesya TANASOGLO, vicepreședinte al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, au semnat tradiționalele acorduri tripartite cu tinerii originari din Găgăuzia, înmatriculați anul acesta la UTM.

Adresându-se tinerilor găgăuzi care au ales să-și urmeze studiile la UTM, rectorul Viorel BOSTAN i-a încredințat că au făcut alegerea corectă, subliniind importanța ingineriei pentru dezvoltarea industriei și economiei naționale, inclusiv a Unității teritoriale autonome Găgăuzia. Prin urmare, UTM își asumă responsabilitatea să pregătească lotul de ingineri, conform specialităților la care au fost înmatriculați tinerii găgăuzi.

Relațiile de bună colaborare dintre UTM și autoritățile din UTA Găgăuzia datează din anul 2018, de când Universitatea Tehnică a Moldovei, în persoana rectorului Viorel BOSTAN, semnează anual un important memorandum cu Bașcanul Găgăuziei Irina VLAH, pe baza căruia autoritățile găgăuze oferă granturi de studii tinerilor găgăuzi care aleg să-și continue studiile la o facultate din cadrul UTM. Documentul vine să sublinieze an de an importanța pe care o conferă autoritățile regiunii profesiei de inginer, acest lucru fiind unul de importanță majoră pentru dezvoltarea capitalului uman, a economiei țării și, implicit, a economiei Găgăuziei.

(Visited 217 times, 1 visits today)