- UTM - https://utm.md -

ISD, interesată de dezvoltarea în continuare a parteneriatului cu FCIM-UTM

O delegație a Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică a efectuat o vizită la sediul companiei ISD [1] – Inther Software Development  din Chișinău, parte a Inthergroup, care furnizează soluții de logistică pentru companii cu renume mondial.

Directorul companiei, Radu CORLĂTEANU, i-a salutat cordial pe reprezentanții FCIM – conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ, decan; conf. univ., dr. Ion FIODOROV, șef Departament Ingineria Software și Automatică; conf. univ., dr. IRINA COJUHARI, responsabil program de studiu „Automatică și informatică”. Prezentând direcțiile strategice de activitate a companiei, d-sa a specificat că acestea se axează pe furnizarea soluțiilor de logistică pentru companii cu renume mondial, specializându-se pe dezvoltarea de software, cât și automatizarea proceselor de logistică în cadrul depozitelor mari.

În cadrul întrunirii s-au discutat direcțiile posibile de colaborare și cooperare a Facultății  Calculatoare, Informatică și Microelectronică cu ISD, iar directorul companiei Radu CORLĂTEANU a declarat că este interesat de evoluția în continuare a parteneriatului de colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei și de valorificarea relațiilor în domeniul  cercetare-dezvoltare.

La rândul lor, profesorii FCIM au fost bucuroși să-l întâlnească acolo pe discipolul lor, Alexandru HALMAGEA, absolvent al specialității „Automatica și Informatică”, promoția-2019, angajat  la ISD în calitate de plc engineer, actualmente implicat într-un proiect de cercetare-dezvoltare pentru un important client din Olanda.

(Visited 299 times, 1 visits today)