Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lecție deschisă cu prof. Aurel CÂMPEANU

Miercuri, 30 septembrie 2020, cu începere de la ora 10:00, prof. univ., dr. ing. Aurel CÂMPEANU, Universitatea din Craiova, va ține online, prin intermediul platformei Webex-Cisco o lecție deschisă pe tema:  „O viață de profesor și cercetător în serviciul oamenilor”.

Vor participa membri ai AȘM, studenți, cadre didactice, care vor fi prezenți în aula 2-222 (UTM, Facultatea Energetică și Inginerie Electrică, corpul de studii nr. 2, str. 31 August 1989, 78). Conexiunea se va stabili accesând următorul link:  https://incesa.webex.com/incesa/j.php?MTID=mf3fb290b2e80f8b42ba1161d3d9874f3

Aurel CÂMPEANU este profesor universitar, doctor inginer la Universitatea din Craiova. În 1984 a fost ales decan al Facultății de Electrotehnică, după care – prorector la aceeași Universitate. În prezent este profesor consultant și conducător de doctorat.

Este recunoscut la nivel național și internațional:

  • Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice a Moldovei;
  • Doctor Honoris Causa al Universității de Nord din Baia Mare;
  • Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași;
  • Doctor Honoris Causa al Universității „Eftimie Murgu”, Reșița;
  • Profesor invitat: L’Universite Claude Bernard Lyon (Franţa), Ecole Politechnique Federale de Lausanne EPFL (Elveţia), L’Universite Catholique de Louvain (Belgia), Universite Jean Monnet de Saint Etienne (Franţa), University of California, Los Angeles (SUA), Universita degli Studii di Padova (Italia), Conferința Internațională a Universităților Europene CESAER de la Louvain la Neuve (Belgia) cu tema ‘Transfer de Tehnologie de la universități în industrie’, organizată de Universitatea Catolică din Louvain în cooperare cu Comisia Europeană UNESCO etc.

S-a dedicate plenar cercetărilor științifice, printre cele mai remarcabile evidențiindu-se:

  • Analiza unui regim special al mașinii sincronecercetare cu caracter fundamental. Metoda de încercare a fost introdusă în standardele CEI 60034-2.ED 4.
  • Studiul proceselor dinamice din mașinile de curent alternative cu elaborarea unor modele matematice neliniare evoluate. Cercetările autorului au fost publicate în principal în cele două cărți în Editura Academiei Române;
  • Analiza posibilităților de testare termică a transformatoarelor trifazate cu trei înfășurări, de puteri mari și neegale. Metoda propusă este singura posibilă pe plan mondial pe un stand de probă uzinal.

Campeanu

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe [email protected] .

MAI MULTE NOUTĂȚI