Bursă prezidențială pentru cel mai bun student – Mircea ZUBCU

Timid și tăcut la prima vedere, dar, potrivit profesorilor, demn de a fi numit starul facultății, Mircea ZUBCU, student în anul IV, specialitatea „Design industrial”, Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, UTM, este proaspăt câștigător al Bursei Prezidențiale pentru a.u. 2020-2021.

Participă la tot felul de proiecte și concursuri, iar pentru aceasta, spune, este important să creezi mereu ceva nou. Iar în materie de creație el e primul!  A proiectat un foișor în orășelul studențesc, a câștigat un concurs de invenții și a devenit colaborator al UTM, deși încă mai învață.

Când a fost admis la facultate, avea deja un arsenal foarte bun de cunoștințe și un simț dezvoltat al frumosului, după absolvirea Colegiului de Arte Plastice. Acum este în ultimul an la facultate și vorbește cu mândrie despre specialitatea sa:

– Specialitatea „Design industrial” ține de crearea de forme – de la un simplu nasture până la nave cosmice. E formidabil să lucrezi și să creezi în cadrul unor echipe de ingineri, a căror pasiune comună este creația inginerească!

Este foarte activ în proiectele și concursurile derulate în cadrul Universității, iar efortul său nu s-a lăsat neobservat – i s-a propus să rămână la catedră în calitate de inginer, postură în care continuă să creeze forme. În această vară, pe baza unei carcase de metal, a proiectat un foișor din lemn cum nu a mai avut UTM. Acesta este amplasat în campusul universitar Râșcani și este destinat studenților.

Profesorii spun că atunci când au decis pe cine să nominalizeze la Bursa prezidențială, alegerea a căzut în unanimitate pe Mircea ZUBCU, atuurile sale fiind de-a dreptul impresionante: nota medie, participarea la diverse expoziții, concursuri, conferințe naționale și internaționale, drept  pentru care  profesorul său, Valeriu PODBORSCHI, șef Departament Design Industrial și de Produs, l-a supranumit „cap de afiș” la facultate.

Prin realizările sale, Mircea ZUBCU a reușit să impresioneze și echipa de filmare  a postului tv „Primul în Moldova”, care i-a dedicat un reportaj.

15 studenți din țară vor beneficia în acest an de Bursa prezidențială.

Un prim interviu) Mulțumesc echipei PRIME, UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei și șefului departamentrului Design Industrial si de Produs – departament UTM: Valeriu Podborschi pentru suținere și încredere. De asemenea le mulțumesc tuturor profesorilor mei)

Опубликовано Mircea Zubcu Четверг, 24 сентября 2020 г.

 

(Visited 1.060 times, 1 visits today)