Bucuria revederii în prima zi de studii a prevalat, ieri, de-asupra incomodității de a purta măști, a precauției deosebite de care nu știam până la Covid. O bucurie așteptată de-o vară și-o primăvară! O bucurie pe care și Universitatea le-a arătat-o discipolilor săi prin aspectul proaspăt renovat, căile de acces noi-nouțe și, mai nou, spații de studii și agrement în aer liber. Condiții favorabile pentru implementarea învățământului mixt, pe care și-l propune UTM.

La Facultatea Urbanism și Arhitectură studenții au declarat că s-au simțit ca altădată – repartizarea câte unul în bancă la orele practice aici nu e o noutate. Doar măștile aveau să trădeze o atmosferă mai neobișnuită. Bucuria revenirii la studii a fost întregită și de posibilitatea de a ieși din auditorii, la o lecție de desen în fața blocului, în aer liber, profitând de razele blânde ale soarelui, care s-au reflectat ulterior și în lucrări. Cu această ocazie, studenții grupei academice ARH-192 au mulțumit pentru mobilierul confortabil din fața blocului de studii nr. 9.

La o lecție în auditoriu i-am surprins și pe studenții grupei academice DTP-191, Departamentul Design și Tehnologii Poligrafice, Facultatea Textile și Poligrafie, în plină elaborare de soluții pentru obiectivele prestabilite. Este de apreciat starea lor de spirit: „Suntem în sălile facultății, suntem creativi și dornici de afirmare!”

În campusul Râșcani, pe lângă multiplele transformări și modernizări, studenții au menționat în special organizarea zonelor de recreere cu foișoare proiectate și realizate de inginerii UTM – pregătiri care întregesc bucuria revenirii la studii. Și auditoriile, după renovare, au devenit mai prietenoase. Iar pentru ca studenții să nu formeze cozi pe lângă orar, interesându-se ce pereche urmează, au fost generate QR coduri speciale. Acestea pot fi scanate cu un smartphone, iar telefonul afișează imediat orarul în format electronic. Astfel, îmbulzeala pe holuri este evitată întru respectarea măsurilor anti-covid. Acum, moto-ul „Tu ești primul responsabil de sănătatea ta!” e parte din fiecare dintre noi.

(Visited 366 times, 1 visits today)