Ca o rază de soare, povestea ERASMUS, expusă de studentul Maxim BARCARI, anul III, programul de studii „Arhitectura”, Facultatea Urbanism şi Arhitectură. Este fericitul care, în pofida pandemiei, a trăit din plin semestrul precedent, în care a beneficiat de o mobilitate ERASMUS la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din București.

– Sunt foarte fericit că am avut deosebita ocazie de a beneficia de acest stagiu și a trăi mult râvnită poveste în statutul de student ERASMUS! Pentru că este un program ce îți deschide multiple oportunități. Și nu e vorba doar de o posibilitate de a-ți diversifica studiile, dar şi, concomitent, de a descoperi lumea, trăind într-un alt oraș, studiind într-o altă universitate, cunoscând oameni noi, legând noi prietenii. Am avut mari așteptări de la acest stagiu, în primul rând de la mine însumi. Așteptări care s-au împletit și cu mari emoții, când după peste mai puțin de două luni de mobilitate situația epidemiologică s-a agravat, iar formatul mobilității a avut de suferit modificări radicale.

Trecerea la studiile online a fost dificilă pentru toți. Și aici și-au spus cuvântul profesionalismul și dedicația administrației şi a cadrelor didactice, care ne-au fost mereu alături. Unii profesori și în timpul vacanței sau în zilele de odihnă ne îndrumau în orice neclaritate apărută pe parcurs. De altfel, profesorii ne-au oferit foarte multe informații utile, accentul principal fiind pus totuși pe munca individuală. Pentru a reuși la unele discipline, urma să însușim sute de pagini de informații suplimentare. Astfel, biblioteca universitară, cu o bogată colecție de cărți în diverse domenii, pe care nu le găsești în librării, a fost atracția, dar și refugiul nostru, al studenților.

Mi-a plăcut foarte mult și cafeneaua din apropierea universității – o locație foarte solicitată, cunoscută și pentru cafeaua sa delicioasă, pentru care noi, arhitecții, avem o mare slăbiciune. Cafeneaua se învecina cu o librărie, punctul forte al căreia sunt manualele de specialitate, între care unele foarte rare.

Revelația stagiului a fost fericitul prilej de a-l fi întâlnit acolo pe domnul Gabriel Răzvan-Sava, reprezentantul companiei ALLBIM NET, pe care-l cunosc de la cursurile ALLPLAN din 2019, la UTM. D-sa m-a invitat la evenimentul Allplan Bim Trainers, la care am participat cu un discurs pe tema „Viitorul în programarea de arhitectură”.

Într-o perioadă scurtă am reușit să-mi fac mulți prieteni, cu care și acum, după finalizarea mobilității, țin legătura.

Experiența mea în calitate de student ERASMUS este foarte prețioasă pentru mine. Tocmai le recomand tinerilor care au posibilitatea de a studia prin intermediul  programului ERASMUS să beneficieze din plin de această oportunitate. Un stagiu de mobilitate trece rapid, însă experiența căpătată este inestimabilă!

(Visited 447 times, 1 visits today)
2 raspunsuri

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] reprezentantul companiei ALLBIM NET, pe care-l cunosc de la cursurile ALLPLAN din 2019, la UTM. D-sa m-a invitat la evenimentul Allplan Bim Trainers, la care am participat cu un discurs pe tema […]

  2. […] reprezentantul companiei ALLBIM NET, pe care-l cunosc de la cursurile ALLPLAN din 2019, la UTM. D-sa m-a invitat la evenimentul Allplan Bim Trainers, la care am participat cu un discurs pe tema […]

Comentariile sunt închise.