În prezența ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor ŞAROV, a primarului general de Chișinău, Ion CEBAN, a rectorului UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a profesorilor, coordonatorilor și partenerilor, la Universitatea Tehnică a Moldovei a fost dat startul celei de-a doua etape a proiectului „Educație online”, în cadrul căreia sunt implicaţi profesori şi coordonatori – avizori din toată republica.

Apreciind susținerea din partea conducerii UTM, elanul reprezentanților Primăriei și efortul profesorilor, dar și a partenerilor, ministrul Igor Șarov a subliniat că acest mare efort comun și spirit solidar de echipă a revoluționat sistemul educațional din Moldova și reprezintă un exemplu demn de urmat.

– Educatieonline.md s-a anunțat din start a fi, dar și rămâne în continuare un proiect ambițios, de amploare, cu un impact valoros. Memorandumul încheiat între Primăria or. Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării ne-a obligat și ne-a responsabilizat să susținem educația, să oferim elevilor, părinților și cadrelor didactice un suport didactic, o bibliotecă de tip nou, cu funcție de depozitare interdisciplinară a resurselor electronice în domeniul educației, o bibliotecă modernă, care include resursele multimedia închise și deschise, a declarat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor ŞAROV.

– Am mers la Universitatea Tehnică a Moldovei, acolo unde au demarat și continuă filmările lecţiilor la toate disciplinele școlare, pentru completarea bibliotecii digitale educatieonline.md. Sunt mândru să declar că „Educaţie Online” a devenit un proiect naţional de succes, un proiect necesar nu doar pe timp de pandemie, dar pentru orice circumstanțe. Este o opțiune suplimentară de învățare pentru elevi. Bineînțeles, îmi doresc ca elevii să revină în bănci de la 1 septembrie, dar ne pregătim pentru orice scenariu. Copiii au dreptul la educaţie şi noi trebuie să le asigurăm acest drept, a punctat edilul capitalei, Ion CEBAN.

Oficialii au vizitat sălile de curs din incinta Universității Tehnice a Moldovei, unde sunt filmate în continuare lecții video, au discutat cu autorii de lecții implicați în realizarea etapei a II-a a proiectului Educație Online și au apreciat faptul că în continuare biblioteca digitală educatieonline.md va fi suplinită cu resurse digitale tip RED: lecții video și activități interactive, în cadrul cărora elevii își vor putea testa cunoștințele suplimentar. De asemenea, pe platformă sunt încărcate suporturile didactice deschise (manuale digitale, prezentări și exerciții).

Proiectul „Educație Online” este o inițiativă a Primăriei Municipiului Chișinău, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, creat cu suportul Fundației Soros-Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea Edu Tolk, Crunchyroll, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

La baza parteneriatului din cadrul acestui proiect se afla un Memorandum de colaborare dintre Primăria municipiului Chişinău şi MECC, cu privire la dezvoltarea bibliotecii digitale educatieonline.md. În prima etapă a proiectului, biblioteca digitală a inclus aproximativ 2.500 de lecții video pentru elevii claselor I-XII, la toate disciplinele, inclusiv profil real/profil umanist (pentru învățământul general), înregistrând în total peste 6 mii de abonați și peste 1 milion de vizualizări ale lecțiilor video, atât din Republica Moldova, cât şi din România, SUA, Ucraina, Irlanda, Marea Britanie, Italia, Rusia, Germania și Spania.

Împreună cu ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, am dat start celei de a II-a etape a Proiectului „Educaţie Online”.

Împreună cu ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, am dat start celei de a II-a etape a Proiectului „Educaţie Online”. Am mers, astăzi, la Universitatea Tehnică din Moldova, acolo unde au început filmările lecţiilor la toate disciplinele, pentru îmbogăţirea bibliotecii digitale educatieonline.md***Вместе с министром образования, культуры и исследований Игорем Шаровым мы запустили второй этап проекта «Онлайн-образование».Сегодня я посетил Технический университет Молдовы, где началась съемка уроков по всем дисциплинам для пополнения электронной библиотеки educatieonline.md.

Опубликовано Ion Ceban Среда, 12 августа 2020 г.

(Visited 917 times, 1 visits today)