UTM a primit vizita prorectorului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Cezar BICHESCU

Astăzi , rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ. dr. hab. Viorel BOSTAN, a primit vizita prorectorului pentru relații internaționale și extensiuni al Universității „Dunărea de Jos” din Galați (UGAL), conf. univ., dr. ing. Cezar BICHESCU, care efectuează la Chișinău o vizită în spiritul politicii de consolidare a relațiilor de cooperare.

Din partea UTM la întrevedere au participat prorectorii prof. univ., dr. hab. Larisa BUGAIAN – probleme financiare și relații internaționale; prof. univ., dr. hab. Mircea BERNIC – cercetare și doctorat; conf. univ., dr. Serghei ANDRONIC – studii; Dinu ȚURCANU – informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare.

Dat fiind că între cele două universități – UTM și UGAL – există deja colaborări tradiționale, cu ocazia acestei vizite, desfășurată în cea mai fierbinte perioadă pentru învățământul superior – Admiterea, s-a dorit o redefinire a acestor relații, cu scopul de a identifica preocupările comune care să conducă în perspectivă la semnarea unui memorandum de colaborare. În acest sens, discuțiile s-au axat în special pe segmentul studiilor de licență și master, în cadrul cărora, vizându-se specialitățile conexe, s-ar putea conveni asupra unor acorduri de dublă diplomă și a încurajării pe baza acestora a mobilității studenților, organizării stagiilor de studii, schimbului de studenți și cadre didactice, de materiale academice, publicații și informații. Totodată,  perspectivele colaborării ar putea viza și cercetarea științifică, realizarea de proiecte comune de cercetare; școala doctorală, conducerile în co-tutelă de doctorate etc.

Părțile au stabilit  semnarea, în perioada următoare, a  unui memorandum care va consfinți această nouă colaborare între Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România.

 

 

(Visited 478 times, 1 visits today)