Procesul de transformare-modernizare-renovare aflat în plină desfășurare la UTM se concentrează în mod deosebit și pe renovarea capitală a amfiteatrului de la Facultatea Tehnologia Alimentelor, care se dorește să devină o nouă atracție academică a UTM.

Însoțit de prorectorul Dinu ȚURCANU, șeful Direcției Tehnice Dorin TROFIMCIUC și decanul FTA, conf. univ., dr. Vladislav REȘITCA, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a mers să se convingă la fața locului de mersul lucrărilor. Acestea au inclus la etapa inițială înlocuirea ferestrelor, transformarea integrală a interiorului, instalarea unor sisteme moderne de sonorizare aulă/amfiteatru, de proiecție și iluminare, acces (wireless corporativ) la rețeaua publică Internet.

Actualmente aici sunt în toi lucrările de izolare termică a fațadei corpului de studii al FTA, pavarea spațiului adiacent, dar și renovarea sălilor de studii din cadrul facultății – un efort considerabil, care, negreșit, va impulsiona benefic procesul de studii și activitatea extracurriculară în campusul universitar Râșcani, dar și atractivitatea UTM per ansamblu.

Este un al doilea amfiteatru renovat în ultimul timp în campusul universitar Râșcani, după ce la finele anului 2019 a fost inaugurat un amfiteatru similar în imediata apropiere a Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

(Visited 111 times, 1 visits today)