Aurel STRONCEA este Managing Director „Noroc Consulting” SRL, una dintre cele mai moderne și de succes companii de design din industrie din Moldova, care oferă servicii de proiectare a echipamentelor și utilajelor pentru nave și platforme din industria petrolului și a gazelor.

Chiar dacă este un guru în domeniul său de specialitate și conduce astăzi o companie de top cu o listă impresionantă de clienți, între care companii cu renume din Norvegia, Danemarca, Olanda, Aurel STRONCEA subliniază că este, întâi de toate, absolvent UTM – Universitatea Tehnică a Moldovei,  Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi, specialitatea „Tehnologia fabricării automatizate”. De acolo a pornit în profesie, acolo s-a format ca inginer! Iar înainte să fondeze compania Noroc Consulting (Moldova), a fost și cadru didactic la Alma Mater, la Catedra „Tehnologia construcțiilor de mașini” – TCM, apoi și-a consolidat abilitățile de inginer-proiectant în cadrul unor companii cu sediul în Olanda și Norvegia.

Mai spune că dincolo de studiul și atitudinea foarte specială față de tehnologiile de construcție a mașinilor, la TCM-UTM se construiesc și punți între oameni. Astăzi, compania pe care o conduce are în sânul său ingineri seniori, juniori și chiar studenți, majoritatea TCM-iști. Pe juniori îi orientează spre „Noroc” încă din studenție, astfel că actualii ingineri ai Biroului de proiectare și-au elaborat tezele de licență în baza profilului acestei companii și activează aici fie din studenție, fie imediat după absolvire. Exemplele sunt de față: Cristin PASAT – absolvent TCM, 2019, activează din decembrie 2018, Mihail GARAMA – absolvent TCM, 2019, activează din ianuarie 2019; iar Victor POSTOLATI este încă student, anul 3, TCM, și lucrează aici din iunie 2019.

Pe drept cuvânt, la UTM creăm Viitorul!

 

(Visited 84 times, 1 visits today)