Dragi candidați la studii! Astăzi este o zi importantă pentru voi – e ziua în care faceți primii pași în descoperirea UTM. Cu această ocazie, Comisia de admitere v-a pregătit o surpriză – a imprimat o Hartă imensă a campusului academic Râșcani, unde sunteți așteptați să depuneți actele, și a instalat un pilon cu indicatoare din lemn pentru ca să vă orientați mai ușor în campus.

În corpurile de studii nr. 3 și nr. 6 din str. Studenților 9/7 și 9/8, este amplasată Comisia de admitere. În fața blocurilor a fost amenajat un spațiu pentru parcarea automobilelor, ca să evitați orice problemă în acest sens și să vă puteți concentra pe scopul principal – admiterea. În timp ce veți trata chestiunile în Comisie, persoanele  care vă însoțesc – părinții sau prietenii – vor putea savura ambientul inedit al campusului.

Aici, veți avea ocazia să descoperiți cea mai pitorească atracție a Universității – Parcul dendrologic, conceput în anul 2004, la iniţiativa acad. Ion BOSTAN (rector al UTM în perioada 1992-2015), ca un muzeu al tehnicii în aer liber, prin care se tinde a readuce în atenția publicului istoria creației inginerești – de la sculptura Gânditorului, simbol al gândirii creative a societății umane, și piese ce simbolizează primele invenții ale Omului, cum ar fi aprinderea focului prin scânteie, până la cele mai moderne și ingenioase inovații. Cele mai multe dintre acestea au fost create sau reconstituite de către studenții și profesorii Universității sau descoperite în diferite locuri și salvate din neantul uitării.

Vă invităm să faceți un tur de orizont prin campus și să vă pătrundeți de pe acum de frumusețea și importanța creației inginerești. Veniți la UTM să contribuim împreună la această operă!

Inginerii creează Viitorul!

(Visited 926 times, 1 visits today)