La Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi au fost instalate ultimele utilaje livrate în cadrul Proiectului „Livada Moldovei. Fiind de dimensiuni mari, a fost nevoie de soluții inginerești neordinare pentru a instala noile echipamente în laboratoarele de la etajul 3.

Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi din cadrul Universității Tehnice a Moldovei este dotată cu echipamente de laborator în cadrul unui amplu proiect investițional – „Livada Moldovei”, realizat de Guvernul Republicii Moldova, cu suportul Băncii Europene de Investiții. Proiectul presupune renovarea și dotarea cu echipamente didactice și de laborator moderne a diverselor laboratoare ale Universității, în vederea îmbunătățirii calității procesului didactic.

Concomitent, continuă lucrările de izolare termică a blocului de studii nr. 5 al Facultății Tehnologia Alimentelor. Realizate în cadrul aceluiași proiect „Livada Moldovei”, lucrările presupun montarea geamurilor termopan pe o arie de 1600 m.p. și izolarea termică a pereților – pe o suprafață de 3100 m.p.

Valoarea lucrărilor de reabilitare și dotare la UTM se estimează la 2 milioane de euro.

(Visited 38 times, 1 visits today)