Daniela ISTRATI, șef program FFI, le spune „Bun venit!” tinerilor absolvenți ai treptei preuniversitare, invitându-i să-și îndrepte atenția asupra Filierei Francofone Informatica (FFI). Este vorba de specialitatea „Tehnologia informației”, studiată în limba franceză la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a Universității Tehnice a Moldovei.

Prioritățile Filierei francofone au ca obiectiv educarea inginerilor în spirit francofon, promovarea culturii francofone în țară și în regiune.

Universitatea Tehnică a Moldovei este membră a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) – cel mai important partener al FFI-UTM, cu ajutorul căruia se integrează în proiecte francofone importante atât la nivel național, cât și internațional, având totodată parte de susținere în misiunea sa principală – de a furniza studii de calitate, combinând educația, cercetarea și inovarea.

Studiind în limba franceză, discipolii Filierei au marele avantaj de a fi promovați să se integreze în companii internaționale francofone, cum ar fi Pentalog – un alt partener principal al Filierei, care le este alături de-a lungul anilor.

„Suntem o comunitate tânără, inovativă și îndrăzneață. Vino să faci parte din comunitatea noastră!”

 

(Visited 28 times, 1 visits today)