„În noul an de studii, Universitatea Tehnică a Moldovei se pregătește să găzduiască un număr impunător de studenți, constatându-se deja un interes sporit din partea tinerilor prin  fluxul continuu de apeluri și multiplele accesări pe rețelele de socializare”, a declarat într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN.

„Ne așteptăm să avem în continuare tineri care să aleagă un domeniul complex și extrem de important – domeniul ingineriei. Ceea ce le putem garanta viitorilor studenți este că nu vor regreta alegerea făcută, întrucât domeniul ingineriei este un domeniu al viitorului, care capătă noi conotații. Asistăm la o revoluție digitală și avem nevoie de un nou tip de ingineri și de oameni pregătiți care să facă față provocărilor secolului XXI”, a declarat rectorul UTM.

Viorel BOSTAN a menționat că după absolvirea instituției studenții își pot găsi cu ușurință un loc de muncă. Începând cu anul III-IV de studii, tinerii au deja un loc de muncă conform specialității, reușind să combine armonios teoria cu practica.

„Avem programe de studii unde rata de angajare este de sută la sută. Este o cerere masivă în cadrul sectorului TIC, tehnologia alimentară, arhitectură ș.a. În medie, rata de angajare după absolvire este de aproximativ 70 la sută. Din observațiile noastre, practic fiecare absolvent al UTM își desfășoară activitatea acasă, în Moldova, conform specialității”, a concluzionat rectorul UTM Viorel BOSTAN.

Potrivit ultimului raport publicat de Webometrics în data de 28 ianuarie 2020, Universitatea Tehnică a Moldovei este lider printre instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. UTM se situează pe primul loc în rândul instituțiilor de învățământ superior din țara noastră, pe locul 154  în Europa Centrală și de Est, pe locul 838 în întreaga Europă şi pe locul 2960 în lume.

Cert este că tinerii pasionați de un domeniu dinamic, creativ și inovativ precum este ingineria, urmându-și studiile la această prestigioasă instituție de învățământ superior – Universitatea Tehnică a Moldovei, au șansa de a-și desfășura activitatea în această sferă. UTM propune o gamă largă de programe de studii: peste 60 de specialități în cadrul celor 9 facultăți:

Facultatea Electronică și Telecomunicații,

Facultatea Energetică și Inginerie Electrică,

Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică,

Facultatea Tehnologia Alimentelor,

Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi,

Facultatea Urbanism şi Arhitectură,

Facultatea Construcții, Geodezie şi Cadastru,

Facultatea Inginerie Economică şi Business,

Facultatea Textile și Poligrafie.

 

Agenția Internațională de Presă și Radio „Sputnik Moldova” a lansat recent un nou proiect instructiv-informativ – „Abiturient 2020”, în cadrul căruia își propune să informeze absolvenții instituțiilor de învățământ preuniversitar despre regulile de admitere, ofertele educaționale, programele de studii pe care le oferă universitățile din Republica Moldova. Invitatul emisiunii din 23. 06.2020 a fost rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN.

(Visited 144 times, 1 visits today)