Se numește Marianna MELNIC, este specialist Digital Marketing, dar deține și un brand de corturi TeePee pentru copii – domik.ro, creat din pasiunea sa pentru a coase, pe care o poartă în suflet din copilărie.

Spune că i-a plăcut mereu să exploreze, să inventeze, să creeze mici bucurii în arta cusutului. Iar când a sosit momentul alegerii specialității – direcției sale în viață, domeniul designului a prevalat și astfel a devenit studentă la Universitatea Tehnică a Moldovei, pe atunci  Facultatea Industrie Ușoară, actualmente Facultatea Textile și Poligrafie, specialitatea „Modelarea și tehnologia confecțiilor din piele”.

Urma să devină designer de încălțăminte și era super-entuziasmată: îi plăcea perspectiva să se afirme în modelling, adora Universitatea, îndrăgise din prima clipă și noul bloc al Facultății, iar pe parcursul studiilor a admirat mereu oportunitatea inedită de a integra procesul de studii cu cel de fabricație, pe care aveau posibilitatea să-l urmărească pe viu la fabricile și întreprinderile de profil din republică – de la crearea schițelor din biroul proiectantului până la croirea, trasul pe calapod și finisarea produsului. Ulterior, a avut posibilitatea să-și proiecteze și confecționeze prima pereche de pantofi (pantofi stiletto!) – a fost ziua, când trăise primul succes profesional! Iar pentru proiectul de diplomă, după un studiu minuțios al osteoporozei și piciorului cu amputație și malformații, și-a propus crearea unei perechi de încălțăminte ortopedică în cadrul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare – CREPOR.

Astfel, încă din aulele universitare,  s-a convins de faptul că a făcut alegerea corectă.  Tocmai de aceea a răspuns cu bucurie invitației CEGHID de a le vorbi semenilor săi despre alegerea sa, care poate deveni și a lor, și a sublinia pe această cale importanta programelor de #studiiUTM.

 

(Visited 18 times, 1 visits today)