Nicolae PREGUZA: „Alege UTM! Fii arhitectul propriului destin!”

Nicolae PREGUZA este arhitect-șef al orașului Călărași, absolvind în 2019 Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism și Arhitectură, specialitatea „Urbanism și amenajarea teritoriului”.

Menționând că planificarea urbană reprezintă un proces complex de utilizare a terenurilor virane și a pământului urban, implicând designul urban, infrastructura transporturilor și integrarea armonioasă a clădirilor deja existente cu cele viitoare, subliniază că Republica Moldova are nevoie de urbaniști profesioniști pentru a dezvolta localitățile în baza documentației de urbanism. În acest sens, în opinia sa, Universitatea Tehnică a Moldovei reprezintă pilonul de bază a pregătirii profesionale a specialiștilor atât la nivel național, cât și internațional.

Adresându-se către absolvenții de licee aflați în pragul alegerii viitorului profesional, Nicolae PREGUZA îi atenționează asupra rolului deosebit de important al urbaniștilor în crearea și organizarea vieții urbane: „Alegând acest drum profesional, veți avea posibilitatea să deveniți actorii principali în dezvoltarea localităților. Nu ezitați, alegeți UTM, fiți arhitecții propriului destin!”

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU