Mihai JANU: „Sunt mândru și fericit că am ales UTM!”

Acum patru ani, Mihai JANU a ales să-și continue studiile în designul vestimentar la Facultatea Textile și Poligrafie a Universității Tehnice a Moldovei. Excelând în studii, dar și în profesia de designer, atingând un succes notabil în etalarea creațiilor vestimentare pe podiumurile de modă, spune că este mândru și fericit că a făcut această alegere.

– Aici, la UTM, am găsit locul potrivit și mediul necesar în care să mă afirm, fapt pe care îl datorez în totalitate profesionalismului și atitudinii profesorilor mei, care m-au învățat arta frumosului prin harul și măiestria lor. Aici, la UTM am găsit și comunitatea, spațiul și echipamentul necesar în care să mă dezvolt ca specialist. M-au ajutat și mobilitatea, atitudinea, implicarea în diverse evenimente a studenților, cadrelor didactice și administrației UTM. Vreau să le mulțumesc pentru această oportunitate și să vă îndemn și pe voi, dragi candidați la studii, care sunteți viitorul Republicii Moldova, să vă creați viitorul așa cum vreți voi. Vă sugerez să vă îndreptați atenția spre Universitatea Tehnică a Moldovei, unde veți deveni ingineri, ingineri care creează Viitorul!

Modest și cumpătat în dezvăluirea propriilor succese, el însuși merită o apreciere aparte. S-a făcut remarcat în domeniul studiilor, în care excelează cu o medie foarte aproape de 10 în Lista Rectorului – un top al studenților UTM (1%) cu cea mai înaltă reușită academică, dar și în designul vestimentar în care se specializează. Urmându-și pasiunea și croind frumosul așa cum îl vede el, Mihai iese în evidență datorită rochiilor de gală pentru femei, dar și ținutelor pentru bărbați, pe care le accesorizează într-un mod inedit. Ca un veritabil artist, spune că drept sursă de inspirație îi servește absolut tot ce vede: flora, fauna, cosmosul, arhitectonica, istoria vestimentației și, desigur, designerii cu o gândire neordinară. Paralel cu studiile în domeniul designului vestimentar, activează în diverse proiecte, care, în opinia sa, îl ajută să se dezvolte ca personalitate și designer.

 

(Visited 155 times, 1 visits today)