Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

7 iunie- Ziua Sindicalistului

Membrii de sindicat din Moldova marchează astăzi, 7 iunie, Ziua Sindicalistului.

Aceasta zi a fost instituită după fuzionarea la 7 iunie 2007 a Confederației Sindicatelor şi Confederației Sindicatelor Libere „Solidaritate”, în rezultatul căreia a fost creat un singur centru sindical național – Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Această zi, este reprezentativă pentru sindicatele din întreaga ţară. Mobilizarea eforturilor de solidaritate, de regândire a acțiunilor sindicatelor de toate nivelurile, în scopul realizării echității sociale şi demnității muncii.

Anume activiştii sindicali sunt chemaţi să reacţioneze cu promptitudine în cel mai hotărât mod când se încalcă drepturile şi interesele social-economice, profesionale şi de muncă ale membrilor de sindicat.

Menționăm că, sindicatele sunt organizații constituite în scopul apărării şi promovării intereselor profesionale, economice, sociale, culturale şi sportive ale membrilor, respectiv a drepturilor acestora prevăzute de legislația muncii şi contractele de muncă.

Cu prilejul Zilei Sindicalistului, Comitetul Sindical al salariaților UTM Va aduce un omagiu de mare recunoștință și mulţumiri tuturor membrilor de sindicat pentru cooperare şi perseverența manifestate zilnic, extrem de importante în realizarea cu succes a obiectivelor comune întru prosperarea beneficiului instituției noastre.

CS UTM apreciază înalt contribuția membrilor și liderilor de sindicat ai UTM, în valorificarea şi promovarea principiilor sindicalismului modern, consolidarea mișcării sindicale, protejarea libertăților sindicale şi drepturilor salariaţilor, demnităţii şi echităţii muncii, dialogului social constructiv cu Administrația UTM.

Aducem un omagiu deosebit veteranilor sindicaliști, care au contribuit la fortificarea mișcării sindicale prin devotament de-a lungul anilor.

În această zi, CS UTM vine cu sincere felicitări însoțite de cele mai calde urări de bine tuturor celor care au activat și continuă să muncească pentru apărarea intereselor profesionale, economice și sociale ale salariaților din cadrul instituției noastre.

Vă dorim multă sănătate, dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră, să aveți parte de o muncă decentă, să vă bucurați de rodul muncii voastre, oricând şi oriunde succesul să vă însoțească.

Comitetul Sindical al salariaților UTM este mereu alături de voi.

3 2 1

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI