În fiecare an,  în prima zi de vară, se celebrează Ziua Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – copilăria, de a oferi un sprijin copiilor, de a aprecia, a iubi şi a promova respectarea drepturilor și bunăstarea copiilor din toată lumea.

Ziua Copilului – 1 Iunie, a intrat în istorie începând cu anul 1925, când la Geneva s-a ținut Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copiilor și a fost adoptată Declarația pentru protecția copilului. Totodată, în anul 1954, Fondul Națiunilor Unite pentru urgențe ale copiilor – UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi dedicată COPIILOR.

Aproximativ 50 de state, printre care se numără și Republica Moldova, au preluat exemplul SUA și China de a celebra 1 Iunie ca Ziua Copilului.

Ziua Copilului ne amintește de momentele tandre şi plăcute ale copilăriei noastre. Dar este și ziua în care încercăm încă o dată să conștientizăm că interesul pentru copil este unul prioritar şi că toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră de zi cu zi.

Vă încurajăm să celebrați această minunată sărbătoare alături de cei dragi, prin diverse modalități și activități pe care ne permite perioada de pandemie.

Cu părere de rău, anul acesta Comitetul Sindical al Salariaților UTM, nu a putut lansa toate inițiativele propuse pentru a sărbători cu copiii angajaților UTM, din motivele deja cunoscute pentru aceasta perioada. Dar suntem siguri, ca următorul an ne va aduce îndeplinirea si realizarea tuturor ideilor propuse și vom avea ocazie să ne felicităm toți copiii, indiferent de vârstă, cu frumoasa lor sărbătoare.

Dragi Copilași, Va dorim să visați gingaș, să zâmbiți inocent, curat și strălucitor, să iubiți frumosul si să petreceți clipe spectaculoase alături de familie si prieteni. Pe lângă dulciuri, cadouri si alte surprize, pe care vi le-au pregătit părinții și bunicii, copilăria să Vă aducă numai fericire si bucurie!

Să aveți parte de o viață plină de bucurii, norocul să vă însoțească și toate visele să se îndeplinească! La mulți ani, dragi copii!

Cu respect, Comitetul Sindical al Salariaților UTM.

 

(Visited 32 times, 1 visits today)