În pofida pandemiei și a restricțiilor impuse în legătura cu aceasta, ne bate la ușă o nouă admitere. E timpul marilor decizii pentru absolvenții de licee, colegii/centre de excelență, care își aleg acum viitorul profesional.

Dragi absolvenți! Vă îndemnăm să faceți alegerea în favoarea ingineriei – un domeniu dinamic, creativ, inovativ, în care arta, știința, tehnologia și legile naturii sunt puse în folosul general al umanităţii.

Iar pentru a vă orienta mai ușor în spectrul variat al specialităților propuse de Universitatea Tehnică a Moldovei, secretarul responsabil al Comisiei de Admitere a UTM, Radu MELNIC, vă prezintă oferta UTM pentru Admiterea-2020, cu grila de specialități repartizate pe facultăți – peste 60 de specialități în cadrul celor 9 facultăți, reprezentate în tabelul alăturat.

Mai mult. Zilele acestea, Radu MELNIC, secretarul responsabil al Comisiei de Admitere, de comun acord cu prorectorul pentru informatizare, relaţia cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare, Dinu ȚURCANU, s-au întrunit într-o ședință la distanță cu responsabilii de admitere din cadrul UTM – Natalia ȘESTENCO, șef-adjunct al Centrului de Informare și Ghidare în Carieră; Vasile CHETROI, șef Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii; Ion ICHIM, șef Serviciu proiectare și elaborare a sistemelor informatice și a produselor software, în cadrul căreia au examinat versiunea draft a pregătirii Sistemului Informaţional de Management Universitar (SIMU) pentru „AdmitereaONLINE2020”, prin intermediul căreia se va realiza procedura de admitere din anul curent. Cu mai multe detalii, vom reveni pe parcurs.