„Vă mulțumim! Vă încurajăm! Ne este dor!”

În această perioadă de mari frământări care îi obligă să se adapteze sub presiunea momentului, înainte să vină în fața studenților prin rețea, profesorii și-au dat o lecție lor înșiși, cea de a însuși arta predării online. Au studiat tutoriale, au citit articole, și-au urmărit colegii lucrând online. Au învățat și din mers, din propria muncă. Online-ul s-a dovedit a fi o mare școală pentru fiecare.

A fost oarecum curios, la începuturi, să-și „instaleze” catedra în sufragerie sau la balcon, să se lase inspirați de subiectele abordate și să vorbească înflăcărat în fața inertului monitor. Pe parcurs însă au fost surprinși de faptul că monitorul începe să prindă viață, iar iconițele de pe el să le fluture din mâini, să le zâmbească sau să își lase îngândurate capul în podul palmei… Același auditoriu cald, receptiv și atât de drag! Așa a apărut prilejul perfect să aducem odă tehnologiei, care nu ne-a lăsat singuri în izolație, aducându-ne școala/universitatea acasă.

Și tot ea, tehnologia, ne aduce feedback-ul de dincolo de monitor. Mai ales în weekenduri, când profesorii se odihnesc… pregătindu-se de prelegerile pentru săptămâna viitoare, studenții s-au gândit să-i delecteze cu prezentări nu tocmai PowerPoint – cu niște colaje de fotografii cu zâmbete largi, prin care le exprimă recunoștința pentru efortul predării online, proces care inițial i-a distrat, dar foarte curând i-a pus din nou pe muncă.

Studenții din cadrul Departamentului Drept, Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru le-au adresat profesorilor un mesaj de considerațiune pe Facebook:

„Vrem să vă încurajăm, dragi profesori, și să vă mulțumim pentru dedicație, profesionalism și atenția maximă pe care ne-o acordați chiar și în această perioadă critică. Meritați toate laudele și să știți că munca dvs. este apreciată. Vă mulțumim pentru orele online și pentru răbdarea cu care ne răspundeți la întrebările mai mult sau mai puțin inteligente ! Vă mulțumim că ne sunteți mereu alături și ne învățați să devenim juriști cu nume mare!  #stămacasă  #educațieonline

Un mesaj emoționant transmit și studenții Facultății Tehnologia Alimentelor (#FFT181):

Dans cet période difficile on veut dire une Grande MERCI a tout notre professeurs📖 pour leur aidés et support.💌 Vous nous manquez beaucoup et nous nous réjouissons de vous revoir dans notre belle Université – FTA #VOUSETESLESMEILLEURS#FFT181În aceste momente dificile vrem să le mulțumim tuturor profesorilor noștri 📖 pentru ajutor și susținere. Ne este foarte dor de dvs. și așteptăm cu nerăbdare să ne revedem în frumoasa noastră universitate – FTA#VOUSETESLESMEILLEURS.”

Șirul mesajelor de graditudine și considerațiune către cadrele didactice curge necontenit…

(Visited 725 times, 1 visits today)