Relația profesor-student, viabilă și la distanță

Chiar dacă lucrăm la distanță, profesorii caută să-și implice discipolii în diverse activități. Ecaterina COVACI, conf. univ., dr. în cadrul Departamentului Oenologie și Chimie, Facultatea Tehnologia Alimentelor, și-a propus să participe la Conferința internațională tehnico-științifică internațională „Tehnologii noi în procesul de studii și producție”, organizată de Рязанский Институт Развития Образования, împreună cu studenta sa, Nicoleta CHIROȘCĂ, absolventă a grupei TVPF-151, secția zi.

Inițial, au lucrat online asupra articolului „Tехнологические аспекты производства сухого красного вина из местного сорта „Rara neagră”, в условиях микровинификации TУM”, după care a urmat și participarea online la conferință. A fost un bun prilej pentru a atrage atenția discipolei sale asupra activității de cercetare științifică, dat fiind că tematica articolului este parte a unei ample cercetări efectuate în cadrul proiectului de cercetare științifică pentru tinerii cercetători „Stabilirea criteriilor de transabilitate a vinurilor obținute din soiuri de struguri autohtone” (nr. 18.80012.51.30A, AȘM, 2018-2019).

Această colaborare profesor-student constituie un mare pas pentru absolventa FTA – distanța a provocat-o să se implice plenar în studiul tematicii abordate în lucrarea prezentată la conferință, să descopere cu această ocazie un sistem de cercetare cuprinzător – de la nivelul liceal până la cel universitar, dar și să-și vadă rodul propriilor investigații într-o lucrare publicată de un for internațional, cum este conferința de la Reazan, la care ne referim.

(Visited 32 times, 1 visits today)