Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Conferințele online consolidează colaborarea externă

Având parteneriate cu prestigioase instituții din România, SUA, Marea Britanie, Germania, Portugalia etc., Facultatea Inginerie Economică și Business își propune să colaboreze și cu instituții din Est, iar activitatea online deschide frumoase oportunități în acest sens.  Un asemene prilej l-a oferit participarea la Conferința „Problemele asigurării evidenței și analizei activității antreprenoriale” organizata de Academia Agrară de Stat din Poltava, Ucraina.

Prilejuită de jubileul de 100 ani de la fondarea instituției, conferința a întrunit, la distanță,  peste 300 de cercetători din 8 țări, iar UTM a avut un reprezentant chiar în comitetul organizatoric – pe conf. univ., dr. Rafael CILOCI, decanul FIEB.

D-sa a prezentat în plenul sedinței raportul ,,Development of Youth Entrepreneurship in the R. of Moldova after COVID-19”, în care a examinat impactul pandemiei asupra dezvoltării antreprenoriatului, în mod deosebit al tinerilor, precum și măsurile de stimulare post-recesiune. 

„Orice criză, pe lângă efectele sale nocive, oferă și oportunități  inedite, care urmează a fi identificate, asumate și valorificate”, a menționat raportorul, făcând referire la situația actuală. Prezentarea a trezit un viu interes, subiectul fiind unul stringent pentru economiile țărilor reprezentate la conferință.

Lucrările s-au desfășurat în 7 secțiuni, acoperind diverse domenii de interes major din domeniul antreprenoriatului. A fost un moment oportun pentru prezentarea rezultatelor cercetărilor științifice, un mediu favorabil pentru schimbul de opinii, identificarea unor noi direcții de cercetare, dar și o platformă excelentă pentru stabilirea unor noi conexiuni de colaborare, dezvoltarea unor proiecte în beneficiul tuturor.

Agenda-conferintei-1.pdf

[av_gallery ids=’72735,72736,72738,72739′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’4′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-ikahi5′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI