Cum e să porți în suflet și să-ți exprimi afecțiunea pentru Alma Mater – Universitatea Tehnică a Moldovei la zeci de mii de kilometri distanță, pe fundalul unor celebre edificii londoneze, care, dintr-o fericită coincidență de circumstanțe, fac parte din viața ta? Și cum se leagă această afecțiune cu pasiunea pentru chimie, fizică, dar și pentru tehnologia preparării unor delicii culinare deosebite? Prin intermediul CEGHID, facem lumină și în acest context de #studiiUTM.

Pentru Iana BRAGA, studentă în anul IV, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Departamentul Alimentație și Nutriție, specialitatea „Tehnologia și managementul alimentației publice”, această simbioză de factori constituie, de fapt, rostul și sensul a ceea ce o bucură, o motivează și prețuiește cel mai mult în viață – profesia sa. Îmbrățișând specialitatea de bucătar, și-a dorit să exceleze în domeniu și a ales, după cum spune, rampa perfectă pentru ascensiune: Facultatea Tehnologia Alimentelor din cadrul unicei instituții de învățământ tehnic-ingineresc din țară – Universitatea Tehnică a Moldovei. În laboratoarele moderne ale FTA, sub egida profesorilor săi – veritabile somități în domeniu, a avut fericitul prilej să investigheze și să experimenteze o gamă largă de tehnologii și soluții, descifrând, pas cu pas, magia transformării ingredientelor în capodopere culinare. Și pentru că și-a dorit să ajungă cât mai departe în domeniul care o pasionează – arta culinară, a reușit să studieze experiența altor țări, realizându-și stagiul de practică din cadrul proiectului de diplomă în una dintre cele mai râvnite destinații hoteliere londoneze…

„La Universitatea Tehnică a Moldovei am reușit să-mi îndeplinesc un mare vis!”, spune Iana. Îi îndeamnă și pe alți tineri: „ Alege și tu să faci parte din cea mai dinamică universitate din țară – aici beneficiezi de multiple oportunități și îți poți îndeplini visul vieții!”

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)