- UTM - https://utm.md -

Primarul general Ion CEBAN a vizitat auditoriile transformate în studiouri din cadrul FCIM-UTM

Astăzi, în cadrul ședinței operative săptămânale, primarul general, Ion CEBAN, a mulțumit profesorilor și tuturor colaboratorilor implicați în înregistrarea lecțiilor online pentru proiectul „Educație online”, menționând că a fost depusă multă muncă, inclusiv în zilele de odihnă și cele de sărbători. Ulterior, primarul general a vizitat studiourile de la Universitatea Tehnică a Moldovei, unde sunt înregistrate cursurile.

Însoțit de viceprimarul de Chișinău, Angela CUTASEVICI, și întâmpinat de către prorectorul Dinu ȚURCANU; producătoarea emisiunii „EduTolk” Michelle ILIEV, care urmează și Masterul în „Tehnologia informației în afaceri” la FCIM, dar și de numeroșii și neobosiții voluntari – profesori, studenți, operatori, coordonatori, domnul primar general al capitalei a ținut să viziteze la UTM cele peste 30 de auditorii transformate în studiouri, unde sunt filmate lecțiile pentru biblioteca digitală, remarcând că se muncește mult și se depune efort pentru a se obține un produs final de calitate.

Zilnic sunt filmate circa 100 de lecții. Doar astăzi au fost implicați 318 profesori și 32 de echipe de filmare, iar accesarea pe site este rapidă și creată într-un format prietenos și simplu pentru a găsi orice informație.

Filmările continuă, iar informația va fi completată.
Site-ul este în etapa de testare, elevii și cadrele didactice fiind invitate să acceseze Biblioteca online și să vină cu opinii.

Primarul capitalei și-a exprimat speranța că lecțiile online vor fi transmise și prin intermediul operatorilor de televiziune prin cablu și IPTV, pentru o accesibilitate bună pentru toți copiii. 

Vizita primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, la studiourile unde au loc filmările lecțiilor pentru Platforma Educație Online [1]

Vizita primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, la studiourile unde au loc filmările lecțiilor pentru Platforma Educație Online

Опубликовано Educație Online [2] Вторник, 21 апреля 2020 г.

(Visited 17 times, 1 visits today)