Astăzi, Centrul de Informare și Ghidare în Carieră (CEGHID) al Universității Tehnice a Moldovei ne face atenți la  #studiiUTM, specialitatea „Inginerie mecanică”, opțiunea „Maşini şi aparate în industria alimentară” (MAIA) din cadrul Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi (FIMIT), dar și la cariera de succes a absolventului acesteia, Ruslan ȚĂRNĂ, actualmente director tehnic al companiei „Efes Vitanta Moldova Brewery”.

Pe parcursul anilor, d-sa a păstrat vie legătura cu Alma Mater, oferind din partea companiei locuri de practică pentru studenți, dar și prime pentru cele mai bune teze de licență în domeniu. Mai nou, lupta împotriva Covid-19 ne-a unit din nou forțele, UTM oferind angajaților „Vitanta” viziere confecționate de voluntari de la CEGHID și FabLab, la solicitarea companiei-partenere.

Ruslan ȚĂRNĂ își declară cu mândrie titlul de absolvent al UTM-FIMIT, dezvăluind că o bună parte din angajații celui mai mare producător de bere din Moldova au absolvit specialitatea MAIA din cadrul FIMIT-UTM. În calitatea sa de manager la „Vitanta”, are o considerațiune și prețuire aleasă pentru UTM – pentru cunoștințele obținute în cadrul studiilor atât la ciclul Licență, cât și la treapta de Doctorat a UTM, cunoștințe care l-au ajutat ulterior să sesizeze mai profund procesele de producție, dar și managementul întreprinderii.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)