Medicii din linia întâi în lupta cu virusul COVID-19 se sacrifică, de fapt, pentru sănătatea și viețile noastre. Pentru a-i susține și proteja, tinerii de la FabLab colectează ochelari de schi și înot, adaptându-i necesităților echipamentului de protecție individuală pentru personalul medical.

Întrucât sistemul medical se confruntă cu o lipsă acută de echipament individual de protecție, cooperarea și solidaritatea sunt cel mai important lucru acum. Ochelarii de schi și înot ar fi o soluție ideală de protecție.

Ideea de a-i adapta pentru activitatea paramedicilor și personalului auxiliar din spitale a fost inspirată de campania Goggles for Docs demarată în SUA, în cadrul căreia în doar câteva zile au fost colectate peste 15 000 de ochelari. Inițiativa a fost preluată de Noua Zeelandă, Australia, Canada, Chile și alte țări.

În Republica Moldova aceasta este acum o prerogativă a UTM și FabLab, fiind asumată de către prorectorul UTM, Dinu Țurcanu, și doi voluntari: Daniel Traci și Andrian Adam. Ochelarii sunt colectați la FabLab Chișinău, str. Studenților 9/11, de către Vladimir Scutelnic. Pentru detalii, apelați: 069474011.

(Visited 5 times, 1 visits today)