Astăzi, 2 aprilie, urmare a expirării termenului recomandat de autorități, căminul nr.1 al Universității Tehnice a Moldovei a ieșit din regimul de carantină, cu acordul specialiştilor Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

Pe perioada carantinei, starea de sănătate a studenților a fost monitorizată zilnic, iar la expirarea carantinei niciun student nu are febră sau alte simptome asociate COVID-19.

Administrația UTM vine cu un îndemn către toți studenții: să respecte în continuare regulile de igienă și distanța socială; să stea acasă în această perioadă de criză pentru a se salva pe sine, pe cei dragi, dar și pe medicii care acum luptă fără pauze. Izolat înseamnă protejat!

Totodată, administrația Universității exprimă sincere mulțumiri subdiviziunilor universității, medicilor de familie implicați, autorităților locale (Pretura sectorului Râşcani, Primăria municipiului Chișinău, Inspectoratul de Poliție a sect. Râșcani al DP a mun. Chișinău, Inspectoratul Național de Patrulare al IGP), Trattoria della nonna – pentru asigurarea alimentației studenților, dar și tuturor celor care ne-au acordat susținere necondiționată în această perioadă.

Căminul s-a aflat în carantină timp de 14 zile, în urma diagnosticării unei studente cu coronavirus. Aceasta este originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, de unde este și prima victimă din R. Moldova, răpusă de virusul Covid-19.

(Visited 43 times, 1 visits today)