Primele 100 de viziere fabricate de UTM & FabLab Chișinău au ajuns la Nisporeni

Peste 100 de viziere de protecție pentru medici, fabricate la FabLab Chișinău, cu susținerea Universității Tehnice a Moldovei, au fost expediate astăzi către Spitalul raional din Nisporeni.

La inițiativa rectorului UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a prorectorului Dinu ȚURCANU, directorului Centrului de Ghidare și Informare în carieră Radu MELNIC și vicedirectorului CEGHID Natalia ȘESTENCO, Universitatea Tehnică a Moldovei susține  cu toată ardoarea inițiativa de a produce viziere și a le dona sistemului medical, lansată de grupul de activiști din România viziere.ro și implementată în Republica Moldova prin intermediul platformei online viziere.md, în parteneriat cu Asociatia Companiilor Creative din Moldova – COR.

Astăzi primele 100 de ecrane transparente au ajuns deja la Spitalul raional Nisporeni. Este meritul makerilor entuziaști de la FabLab Chișinău – Vitalie GLADÎȘ (director) și a coechipierilor săi Vladimir AMBARLII și Vladimir SCUTELNIC, care au confecționat aceste echipamente de protecție foarte necesare pentru cadrele medicale.

Vizierele sunt produse din PET-G cu ajutorul tăietoarelor laser – un produs pe cât de simplu, pe atât de important și indispensabil pentru activitatea medicilor-eroi, care se află pe linia întâi în lupta cu virusul Covid-19.

După ce studenții-voluntari au confecționat la ZIPhouse peste 1000 de măști reutilizabile, pe care le-au donat instituțiilor medicale, dar și colegilor aflați în carantină, iar profesorii-psihologi au deschis un cabinet online de consiliere în gestionarea stărilor de anxietate, iată că UTM combate Covidul cu o nouă inițiativă meritorie – confecționarea vizierelor de protecție pentru medici. Pandemia va ceda, negreșit, în fața inimilor mari ale UTM-iștilor!   

 

(Visited 111 times, 1 visits today)