- UTM - https://utm.md -

Consiliere psihologică în perioada pandemiei

În aceste vremuri tulburi marcate de pandemia de coronavirus stările de neliniște sunt oarecum firești. Cum să facem față stărilor de anxietate, frică, stres, panică, depresie în perioada pandemiei și cum să suportăm mai ușor izolarea la domiciliu?

Psihologii Departamentului Științe Socio-Umane din cadrul UTM, conf. univ., dr. Viorelia LUNGU și lector universitar Simion SIMION-DĂNUȚ, ne îndeamnă să folosim această perioadă de autoizolare inclusiv pentru activități care țin de sănătatea noastră mintală, să medităm, să citim, să facem activități plăcute pentru noi, să evităm să fim singuri, să comunicăm mai mult cu oamenii dragi de alături. Totodată, domniile lor vin cu inițiativa de a consilia studenții și colegii UTM-iști, persoanele interesate, ajutându-i să gestioneze stările de anxietate sau emoțiile negative.

„Dragi studenți și colegi, suntem aici pentru voi!  Ne puteți scrie în privat pe pagina de Facebook Dan Simion [1] și Viorelia Lungu [2], pe Messenger, Instagram (simion2simion) sau pe  Viber. Ținem să vă asigurăm că discuțiile sunt private, acestea fiind șterse imediat ce subiectul discuției se va epuiza.”

Sfaturile specialiștilor cântăresc mult mai ales acum, când teama și anxietatea de pandemia Covid-19 pot fi copleșitoare. Apelați cu încredere!

(Visited 279 times, 1 visits today)