Burse doctorale și postdoctorale „Eugen Ionescu” pentru trei UTM-iști

Eugenia COVALIOV, Nadejda TURCULET și Alexei PIANÎH sunt tinerii cercetători ai Universității Tehnice a Moldovei care au câștigat 3 din cele 73 de burse (35 – de doctorat, 4 – de reînnoire doctorală și 34 – de postdoctorat) acordate de Comisia Națională de Selecție a Programului de Burse de cercetare doctorală și postdoctorală „Eugen Ionescu” în urma apelului 2019-2020 lansat de Agenția Universitară Francofonă (AUF) pentru Europa Centrală și de Est.

Respectivele burse pentru doctoranzii și profesorii-cercetători francofoni prevăd un stagiu de trei luni într-o țară europeană. Cei trei cercetători-bursieri AUF ai UTM vor urma aceste stagii la două universități din România: Eugenia COVALIOV și Nadejda TURCULET – la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, iar Alexei PIANÎH – la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Mulțumindu-le pentru tenacitate și stăruință, organizatorii au declarat că aranjamentele pentru implementarea mobilității în contextul actual al pandemiei COVID-19 vor fi comunicate beneficiarilor la o dată ulterioară prin e-mail.

Un număr de 455 de cereri din 22 de țări diferite au fost depuse la AUF în Europa Centrală și de Est. Programul le permite cercetătorilor din universitățile-membre ale Agenției Universitare a Francofoniei să beneficieze de mobilitate de cercetare timp de 3 luni, în perioada mai-iulie 2020, în una dintre cele 26 de instituții de învățământ superior din România, care au propus subiecte de cercetare. Bursa va acoperi indemnizația lunară pentru doctoranzi în mărime de 800 de euro și pentru postdoctoranzi – de 1000 de euro, cheltuielile de transport tur-retur și asigurarea medicală.

(Visited 66 times, 1 visits today)