Carantina nu constituie un impediment pentru firile creative. Studentul-arhitect Igor CAPCANOV, anul I, Facultatea Urbanism și Arhitectură, și-a urmat inspirația, iar proiectul său vizând instalația decorativă a semnului de intrare pe teritoriul campusului Botanica al UTM, demarat în cadrul procesului de studii și definitivat deja la distanță, s-a învrednicit de cele mai înalte aprecieri.

Este un proiect lansat la ideea rectorului UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, și a decanului FUA, conf. univ., dr. Sergiu BEJAN, la care, din 20 februarie, au lucrat studenții anului I, gr. ARH-191, ARH-192, ARH-193, sub egida profesorilor Departamentului Arhitectura – Aurelia CARPOV, șef departament; Svetlana OLEINIC, Silvia APOSTOL, Elena DIOMINA, V. ARAPU.

Etapa de definitivare a proiectului, inclusiv executarea desenelor tehnice și a machetelor, dar și consultațiile, recomandările oferite de către profesori, a coincis cu perioada de carantină, astfel că acest amplu proces de creație s-a desfășurat la distanță. Studenții au reușit să finalizeze cu succes, proiectele, în termenele stabilite, prezentându-le prin internet.

Proiectul „Instalației decorative” prezentat de studentul Igor CAPCANOV s-a evidențiat prin expresivitate, originalitate și avantajul de a fi ușor de realizat. El a propus o combinație a elementului monolit vertical cu o structură spațială ușoară. Pe suprafața instalației sunt fixate logo-urile specialităților Facultății Urbanism și Arhitectură, compoziția fiind întregită de logo-ul Universității Tehnice a Moldovei și posibilitatea de iluminare suplimentară. Depășind limitele sarcinii, Igor a executat proiectul nu doar manual, dar folosind și grafica computerizată, demonstrând astfel capacitatea executării tehnice a proiectului, nivelul cunoștințelor dobândite la facultate, dar și o bogată imaginație și creativitate. Proiectul său a fost propus spre realizare.

Bravo studenților FUA! Bravo, Igor! Suntem mândri de tine!

(Visited 39 times, 1 visits today)